Stalen ramen

Tot enkele jaren terug werden stalen ramen eigenlijk enkel gebruikt in dure panden. Vooral penthouses en dure villa’s waren vaak voorzien van stalen ramen. De reden daarvoor was voor de hand liggend: stalen ramen waren erg duur. Dat kwam niet zozeer door de hoge fabricagekosten, maar vooral door de lage vraag. Door die lage vraag was het niet rendabel om grootschalige productieprocessen op te zetten, waardoor de kosten voor fabricage per raam relatief hoog bleven.

Tegenwoordig is dat veranderd. Stalen ramen worden steeds populairder en hierdoor ook steeds goedkoper. De prijs van stalen ramen zal nog steeds zeker niet onderschat moeten worden, maar voor huiseigenaren die ze echt willen is staal een prima alternatief voor houten, aluminium of PVC ramen.

Wat kosten stalen ramen?

Voor stalen ramen betaalt men gemiddeld €1150 euro per vierkante meter kozijn. Dat is een behoorlijk fors bedrag, maar we moeten niet vergeten dat dit alle kosten zijn waarmee men te maken krijgt. Dit bedrag is dus inclusief BTW, inclusief HR++ isolatieglas en inclusief kosten voor de montage. De werkelijke prijs hangt uiteraard af van de specifieke aanbiedingen van kozijnleveranciers. In tijden dat het in de bouw wat rustiger is, zijn de prijzen voor nieuwe ramen vaak lager dan in de drukke perioden. Bovendien kan het de moeite waard zijn om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen. Zo kun je al snel fors besparen op jouw nieuwe stalen ramen! Je doet er daarom vaak verstandig aan om enige tijd te besteden aan het zoeken van de juiste aanbieder. Hierdoor kun je tot wel 20% besparen op de hoogste offerte. Vergelijken is dus zeker de moeite waard, ook met stalen ramen!

Prijzen stalen ramen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend