Ramen vervangen premies 2020

De afgelopen tijd is de overheid druk bezig geweest met het terugdringen van het aantal premies. De vraag is natuurlijk of er nog premies te krijgen zijn die relateren aan ramen (schrijnwerk) of aan isolatieglas in het algemeen.

Zijn er premies verkrijgbaar?

Als je zowel het glas als het schrijnwerk vervangt in jouw woning, kan het buitenschrijnwerk in aanmerking voor een renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen. Die premie geldt voor woningen van minstens 30 jaar oud en is o.a. afhankelijk van je inkomen.

Klassieke ramen

Hoe vraag ik premie aan?

Als er een premieregeling van start gaat, is hierbij vaak ook duidelijk aangegeven hoe men gebruik kan maken van die regeling. Vaak zijn hier aanvullende regels aan verbonden waarmee tijdens de bouw rekening moet worden gehouden, dus let daar goed op. Gebruik hiervoor de subsidiemodule van EnergieSparen.be.

Doe het niet alleen voor de subsidie

Je leest dit stuk waarschijnlijk omdat je een manier zoekt om te besparen op nieuwe ramen. Maar vergeet niet dat niet alleen de premie je een voordeel oplevert. Nieuwe ramen die beter isoleren dan de oude ramen leveren sowieso voordeel op. Je energieverbruik zal behoorlijk dalen, wat uiteraard ook weer resulteert in lagere energiekosten. Zeker met de hoge energieprijzen kan dit zeer aantrekkelijk zijn en kan het je honderden euro's per jaar schelen. Wanneer je de exacte kosten wilt weten van jouw ramen kun je op onze website eenvoudig en snel raam offertes aanvragen.

Wat kosten ramen met/zonder subsidie?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Zie ook deze websites:
- Premie-Isolatie.be
- Premie-Beglazing.be