Garantieregeling

Kozijnen gaan vaak tientallen jaren mee. De exacte levensduur hangt van tal van factoren af. Hoe goed is het materiaal onderhouden? Om welk materiaal gaat het überhaupt? Wat hebben de kozijnen gekost? Kortom: welke levensduur zou je van de kozijnen mogen verwachten? Het kan zo zijn dat de kozijnen de beloofde levensduur niet halen. Maar wat doe je daar dan aan?

Hoe zit het met de garantie?

Op de meeste kozijnen wordt een fabrieksgarantie gegeven van 10 jaar. Dit houdt in dat je bij grote schade die niet het gevolg is van logische slijtage recht hebt op kosteloze reparatie. Het voordeel van fabrieksgarantie is dat een fabriek vaak regelmatig te maken heeft met garantieclaims en hierdoor over het algemeen een speciale garantieafdeling in het leven heeft geroepen. Bij een individuele kozijnleverancier kan het veel lastiger zijn om je gelijk te halen. Bovendien kan zo een lokale aanbieder bij meerdere claims eerder failliet gaan dan een grote fabrikant.

Laat je dus niet direct verleiden door lange garantieperioden bij de lokale kozijnspecialist. Misschien heeft hij of zij wel goede intenties, maar iemand die voor een spotprijs kozijnen laat plaatsen met 15 of soms zelfs 20 jaar garantie kan wel eens voor nare verrassingen komen te staan wanneer die 15 of 20 jaar nadert. Het is niet zelden het geval dat zo een kozijnbedrijf die garantieclaims niet waar kan maken en het bedrijf failliet gaat.

Kies voor SGT en KOMO garantie

SGT en KOMO zijn beide keurmerken voor kozijnen. Het keurmerk ziet er niet alleen op toe dat de kwaliteit van de kozijnen in orde is, maar ook dat de garantiebepalingen in orde zijn. Zo geldt bij deze keurmerken dat er een minimale garantietermijn geldt van 10 jaar. Gezien de totale levensduur van soms wel 50 jaar is dat maar een korte periode, maar het is uiteraard beter dan niets.

Kosten voor jouw project weten?

Vergelijk aanbieders van ramen in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.