Aandachtspunten

Wanneer men besluit kozijnen aan te schaffen, is het zaak om bepaalde aspecten van die kozijnen goed in de gaten te houden. We zullen kort bespreken waar je zoal aan zult moeten denken bij de aanschaf van kozijnen: de aandachtspunten.

Welk budget heb ik?

Allereerst is het belangrijk te weten welk budget je hebt voor de aanschaf van kozijnen. Je kunt nog zulke grootste plannen hebben als het budget er niet is. Zorg daarom voor een budget dat past bij je wensen. Heb je dat niet? Pas dan je wensen aan. Je kunt beter goedkopere kozijnen laten plaatsen die er verder wel prima uitzien, dan lelijk geplaatste kozijnen in een – voor jouw situatie – te duur materiaal laten plaatsen.

Welk materiaal?

Kozijnen zijn er tegenwoordig in tal van materialen. Voorheen waren de meeste kozijnen van hout, tegenwoordig vooral van kunststof. Daarnaast zijn er nog kozijnen van aluminium en staal verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zo weer zijn eigen voordelen maar zeker ook nadelen, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor een materiaal dat goed bij de situatie past. Zet de diverse voor- en nadelen voor jouw situatie op een rijtje en maak de keuze: voor welk materiaal ga ik? Houd hierbij ook zeker je budget in de gaten.

Wat voor kozijnen?

Wil je valramen, draairamen, draaikiepramen of vaste ramen? Of misschien zelfs een combinatie daarvan? Wil je zonwering, zo ja: welke? Twee kleine ramen of één groot raam? Wil je 2-vaks of 3-vaks verdeling van het frame of een groter oppervlak? Kortom: bedenk wat je precies wilt. Ook dit moet weer bij je budget passen.

Welke kleur?

Ook niet onbelangrijk is de keuze voor een bepaalde kleur. Sommige materialen zijn niet over te schilderen, waardoor je heel goed over de kleur van de kozijnen na zult moeten denken. Bij andere materialen komt dit wat minder krap.

Kosten voor jouw project weten?

Vergelijk aanbieders van ramen in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.