Stalen ramen prijzen

Stalen ramen zijn in principe de duurste ramen die je kunt krijgen. De isolatie van stalen ramen is subliem en de uitstraling is ook erg goed te noemen. Voorheen werden stalen ramen vaak gebruikt voor luxueuze grachtenpanden, penthouses en villa’s. De hoge prijs van stalen ramen komt vooral door de gebrekkige vraag daaraan. Doordat stalen ramen nauwelijks in de praktijk gebruikt worden (de meeste mensen kiezen voor PVC of houten ramen) worden de ramen op maat gemaakt, is de afzet markt kleiner waardoor de productiekosten hoger zijn, en worden de stalen ramen door een kleine groep experts geplaatst.

Wat kosten stalen ramen?

De kosten voor stalen ramen zijn lastig in algemene bewoordingen uiteen te zetten. Een gemiddelde prijs valt wel te geven; die ligt rond de €1150 euro per m2 kozijn. Dat klinkt veel en is ook erg veel, vooral ook door die lage vraag zoals hierboven benoemd, maar is wel inclusief alle bijkomende kosten zoals HR++ glas, kosten voor montage en inclusief BTW. Je kunt alle raamoppervlakten in het project bij elkaar optellen, dat vermenigvuldigen met €1150 euro en vervolgens rolt er een totaalprijs uit. Stel dat je 5 ramen wilt laten plaatsen met een grootte van 1 meter bij 1 meter, dan zit je op de €5750 euro voor die 5 ramen.

Uiteraard zullen de werkelijke kosten hiervan aanzienlijk kunnen afwijken. Zo zijn kleinere ramen in verhouding duurder dan grotere ramen, rekent elke kozijnspecialist weer andere tarieven en verschillen de kosten ook nog erg per type raam. Zo zijn vaste ramen (ramen die niet open kunnen) goedkoper dan draaikiepramen. Je kunt dus het beste diverse offertes opvragen om zo te ontdekken wat een goede prijs is voor jouw project. Zo voorkom je dat je niet te veel betaalt voor de ramen die je wilt laten vervangen of wilt laten plaatsen.

Prijzen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend