Aluminium ramen

Aluminium ramen worden veelal toegepast in industriële omgevingen. De redenen daarvan zijn vrij duidelijk, aluminium is een sterke stof die tegen een stootje kan, dit is natuurlijk belangrijk in een omgeving waar hard gewerkt wordt. Ook het oog wilt wat en veel mensen kiezen daarom voor aluminium ramen, het ziet er strak en minimaal uit. Ook het praktische nut van deze ramen is aanwezig.

Voordelen van aluminium

Aluminium ramen zijn relatief duur, dus waarom zou je überhaupt aluminium ramen gebruiken? Aluminium is - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - een sterk materiaal. Het materiaal is vormvast, kan veel glas dragen, is erg stevig en heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar. Bovendien zijn de aluminium profielen brand- en inbraakwerend en daardoor erg geschikt om je woning veilig te maken.

Aluminium raam schuifpui

1) Duurzaam

Aluminium ramen zijn erg duurzaam. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de hardheid en weer bestendigheid van het materiaal. Dit staal verweert niet, is roestvrij en gaat niet werken of rotten bij koud of nat weer. Het is werkelijk bestand tegen alle weersinvloeden en je hebt er nagenoeg geen omkijken naar. Tegenwoordig wordt vrijwel al het aluminium gerecycled, waardoor de fabricage van het materiaal minder energie kost en de belasting voor het milieu dus lager is dan bij aluminium dat niet uit gerecyclede bronnen komt.

2) Onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen behoeven weinig onderhoud, zoals je hebt kunnen lezen in het vorige gedeelte zijn ze bijzonder goed bestand tegen externe invloeden. Je zult periodiek wel het raam opnieuw moeten stellen zodat het strak in het frame blijft zitten. Ook dien je van tijd tot tijd de schroeven aan te draaien.

3) Aluminium is veilig

Een ander groot voordeel van een sterk materiaal als aluminium is dat het goed te beveiligen is met het juiste hang- en sluitwerk. Het is bijna onmogelijk voor een inbreker om het aluminium raam kapot te maken en zodoende zichzelf toegang te verschaffen tot jouw woning.

4) Zelf de kleur bepalen

Het aluminium kan vrij simpel gekleurd worden, dit gebeurd door middel van oppervlaktebehandeling. Je kunt je gewenste kleur doorgeven aan de hand van RAL-nummers (kleurcodes). Ook kun je bepalen dat de kleur aan de binnenkant verschilt van de kleur die aan de buitenkant van het raam zit. Op deze manier kun je leuk spelen met verschillende kleuren.

Wanneer de ramen eenmaal geleverd zijn is het alleen wel een stuk moeilijker om dan nog de kleur te veranderen, die zullen dan gespoten moeten worden. Er is ook een mogelijk tot het schilderen van aluminium ramen, dit vergt alleen wel veel geduld en een precies stappenplan.

Nog een voordeel is dat aluminium eigenlijk bij elke stijl past. Aluminium ramen hebben een elegante en tijdloze uitstraling, waardoor ze in elke omgeving passen. Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kleur.

Een laatste voordeel van aluminium ramen is het isolerende vermogen van de ramen. De aluminium ramen worden voorzien van een speciaal soort materiaal om de isolatiewaarde van de ramen te verhogen. Op die manier is het gebruik van aluminium ramen goed voor de stookkosten.

Ramen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend