Ramen vergelijken

Zijn de ramen van jouw huis beschadigd of heb je last van houtrot? Wil je de stijl van jouw woning aanpassen of de isolatiewaarde verbeteren? Er zijn veel verschillende redenen om jouw ramen te laten vervangen – van het vergroten van jouw woonplezier tot het verbeteren van jouw veiligheid, een nieuw raam heeft vaak meerdere voordelen.

Wil je zeker weten dat je de beste oplossing voor jouw ramen krijgt, dan is een offerte van een vakspecialist vaak de meest praktische oplossing. Je ziet immers direct in de offerte hoeveel jouw ramen zullen kosten en hoe snel ze geplaatst kunnen worden. Het vergelijken bij de aanschaf van ramen is erg belangrijk. Door goed de offertes van diverse aanbieders uit jouw regio te vergelijken, kun je soms tot wel 20% besparen! Als dat geen goede start van een nieuw project is...

Kozijnen plaatsen metselen muur

Waarom meerdere offertes opvragen?

Door meerdere offertes op te vragen, krijg je een idee wat een goede prijs is voor de klus. Je kunt natuurlijk één of twee offertes opvragen, maar dan heb je ook de kans dat het net om twee dure of goedkope aanbieders gaat. Het is juist handig om max. vijf aanbieders te vragen een offerte op te stellen, zodat je goed kunt zien wat de gemiddelde prijs voor een project is. Op die manier kun je zelf nog beslissen of je voor een goedkope aanbieder gaat of een iets duurdere, maar wel kwalitatief betere aanbieder.

Waar vind je meerdere bedrijven?

Je kunt wel meerdere offertes op willen vragen, maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je bedrijven vindt waar je een offerte op zou kunnen vragen. Allereerst kun je in je kennissen- en familiekring navragen of iemand toevallig ervaring heeft met bepaalde kozijnzetters. Als dat het geval is, heb je al snel een paar adressen gevonden waar je een offerte kunt opvragen. Het grote voordeel is dat je dan zeker weet dat de kwaliteit van het bedrijf in orde is. Mocht dat niet helpen, dan kun je via onze offerte service ook offertes opvragen.

Wees zo duidelijk en uitgebreid mogelijk

  1. Vermeld in de aanvraag wat de huidige situatie is, zitten er bijvoorbeeld op dit moment ramen in die de kozijnzetters eruit moeten slopen? Zo ja, wat voor ramen zijn momenteel aanwezig.
  2. Geef precies aan wat voor ramen je wilt aanschaffen, bijvoorbeeld houten, aluminium of PVC ramen. Hoeveel het er zijn, specificeer de maten en geef aan in wat voor kleur.
  3. Als je al weet wat voor glas je in de ramen wilt, geef ook dit dan duidelijk aan.
  4. Van welk materiaal zijn de wanden waar het raam aan bevestigd moet worden?

Al deze informatie is van groot belang als je zo een nauwkeurige mogelijk prijs wilt hebben. De raam expert weet precies waar hij aan toe is en kan zo een duidelijk mogelijke offerte voor je maken.

Vraag om een duidelijke offerte

Wanneer je duidelijk bent in jouw offerte aanvraag is het voor de leverancier ook makkelijker om een duidelijke specificatie te maken. Vraag in de offerte aanvraag dan ook om een duidelijke specificatie van de kosten. Wanneer je van meerdere leveranciers een offerte krijgt, waarbij alle partijen de kosten gespecificeerd worden, is het voor je makkelijker de offertes te vergelijken en op waarde in te schatten. Denk hierbij aan een specificatie van de kosten voor arbeid, montage, levering, het materiaal en dergelijke meer.

Plaatsing raam wit

Beperk je dan niet tot één raam offerte

Veel huiseigenaren maken zich onnodig zorgen over het vervangen van hun ramen. Het lijkt immers vooraf zo’n grote klus – wat als het nu te lang duurt, of er iets misgaat? Gelukkig hoef je met een professionele kozijnzetter nergens over in te zitten. Een vakman kan jouw ramen snel en probleemloos vervangen en geeft daarbij ook garantie op de ramen en de montage.

Vind de beste offerte

Houten ramen, aluminium ramen, PVC ramen – er zijn veel verschillende soorten, ieder met specifieke voor- en nadelen. Raam-Info.be helpt je natuurlijk graag om een goede keuze te kunnen maken. Daarom vindt je bij ons niet alleen uitgebreide informatie over materialen en plaatsing, maar ook een eenvoudige manier om een complete offerte voor jouw ramen aan te vragen. Je vult binnen één minuut alles in en vervolgens krijg je van aanbieders een offerte op maat. Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes op.

Offertes vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend