Ramen prijzen

De prijzen van nieuwe ramen hangen vooral af van het materiaal dat gebruikt wordt. De meest gekozen materialen zijn hout, PVC en aluminium. Het duurste raam is een aluminium raam, de middelste is het houten raam en de goedkoopste is de PVC variant. Ook zijn er nog kosten voor de materialen die nodig zijn om het raam te verankeren in de muur (montagekosten).

Prijzen van ramen

Ramen plaatsen muurstenen snijden zagenRamen en ramen prijzen worden geregeld in 1 adem genoemd. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat wanneer er ramen vervangen worden er eigenlijk ook altijd nieuw glas in de nieuwe ramen zitten.

De prijzen van ramen en het glas staan los van elkaar, je kunt bij wijze van spreken een heel duur kozijnprofiel aanschaffen om er volgens goedkoop enkel glas in te plaatsen, dit slaat natuurlijk nergens op maar het zou in theorie mogelijk zijn. Het gebeurt overigens wel vaak dat de prijzen worden samengevoegd tot 1 prijs en dit wordt dan gewoon geëtaleerd als een raam prijs.

Wanneer er ramen vervangen worden kiezen mensen vaak voor een betere kwaliteit raam dan de vorige. Het is dan ook verstandig om er isolerende ruiten bij te kopen. Hier zijn veel opties te vinden en we zullen hieronder de ramen prijzen duiden.

  • Dubbel glas van 60cm x 60cm kost ongeveer €15
  • HR++ glas van 60cm x 60cm kost ongeveer €40
  • Driedubbel isolatieglas van 60cm x 60cm kost ongeveer €50

Afmetingen vast raam Kosten incl. BTW en HR++ glas
30 cm x 30 cm €40 tot €80 euro
50 cm x 50 cm €90 tot €120 euro
90 cm x 90 cm €150 tot €170 euro
175 cm x 175 cm €300 tot €380 euro

Hierboven vind je standaardmaten, uiteraard kun je ook een raam op maat te bestellen. Let er wel op dat dit gemiddelde prijzen zijn en de marktprijzen kunnen afwijken. Vervolgens hebben we nog de draaikiepramen en de bekende valramen.

Afmetingen draaikiep-/valramen Kosten incl. BTW en HR++ glas
Draaikiepraam 30 x 30 centimeter €45 tot €90 euro
Draaikiepraam 90 x 90 centimeter €215 tot €230 euro
Draaikiepraam 120 x 120 centimeter €335 tot €355 euro
Valraam 30 x 30 centimeter €90 tot €150 euro
Valraam 90 x 90 centimeter €190 tot €225 euro
Valraam 120 x 120 centimeter €300 tot €335 euro

Het beste is om de prijs per m2 aan te houden en zelf uit te rekenen hoeveel de kosten voor jouw opdracht zullen zijn.

Jouw situatie

Elke huiseigenaar stelt weer andere eisen aan nieuwe ramen en iedereen heeft bovendien een eigen persoonlijke smaak. We kunnen dus niet voor iedereen duidelijk maken wat de kosten zullen zijn in ieders situatie. De ramen voor jouw persoonlijke situatie en wensen kun je enkel te weten komen door het offerte formulier op onze website in te vullen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en komt zonder verplichtingen.

Oude ramen vervangen

Aandachtspunten voor het ramen vervangen

Naast de kosten moet je natuurlijk ook letten op de expertise van het bedrijf dat de ramen voor jou gaat monteren. Het is erg raadzaam om referenties op te vragen over het bedrijf en te zoeken naar ervaringen op het internet. Het kan namelijk zomaar zijn dat goedkoop duurkoop wordt. In sommige gevallen is het dus beter een iets duurder bedrijf in te schakelen.

Meer opties wordt duurder

Iedereen die ramen gaat aanschaffen of vervangen heeft eigen wensen voor de ramen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kantelraam, een klap of kiepraam, een draairaam, tuimel raam of een combinatie van bovenstaande. Dit zijn de methodes waarop het raam geopend kan worden.

Een andere veelvoorkomende optie is het raam laten kleuren. Bij houten ramen gebeurd dat met verf wat niet zo duur is, maar bij aluminium moet er een oppervlaktebehandeling uitgevoerd worden wat een stuk duurder is. Er is ook nog de keuze voor een ventilatierooster in het kozijn, deze zijn er in verschillende uitvoeringen.

Prijzen voor jouw situatie?

Al deze opties zijn mogelijk maar zullen de prijzen wel hoger doen uitvallen. Wanneer je precies wilt weten wat de raam prijzen volgens jouw wensen zullen zijn, kun je het beste een aanvraag doen op Raam-Info.be. Op die manier weet je precies wat het gaat kosten om jouw wensen te laten uitvoeren. Bovendien krijg je meerdere prijzen van verschillende aanbieders uit jouw regio, je kunt dus makkelijk prijzen vergelijken en een goede keuze maken. Vraag nu raam offertes op.

Ramen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend