Glas

Als je er over denkt om ramen te laten plaatsen, krijg je vaak ook te maken met het feit dat het bestaande, reeds aanwezig zijnde glas niet meer past in de nieuwe ramen. Tegenwoordig zijn veel maten rondom glas en ramen gestandaardiseerd, maar vooral bij oudere woningen met houten ramen is dit niet het geval. Wanneer je dan nieuwe ramen wilt laten plaatsen, zijn deze vaak net iets breder of dunner dan de huidige ramen waardoor de bestaande ruiten niet meer passen.

Glas plaatsen appartement

Ramen vervangen door hetzelfde type en materiaal

Om dit te voorkomen zou je wederom kunnen kiezen voor dezelfde ramen. Soms is dat wat duurder dan bijvoorbeeld PVC ramen, maar wanneer je het te vervangen glas eveneens in de berekening meeneemt, lijkt dat vaak wel mee te vallen en zal het vaak zelfs nog goedkoper zijn.

Neem dus vooral ook de tijd om exact uit te rekenen wat het vernieuwen van de ramen je gaat kosten. Staar je niet blind op enkel de prijs van de ramen, maar neem ook het eventuele onderhoud in de berekening mee, net als de besparing die je kunt behalen door het huidige glas te hergebruiken.

De glazenmaker kan je adviseren

Mocht je nader advies nodig hebben, dan kan de lokale glazenmaker je goed adviseren omtrent het behoud of juist de vernieuwing van het glas. Dat klinkt misschien overbodig, maar juist vanwege het feit dat glas soms bewaard kan blijven maar er aan de andere kant juist weer heel goed isolerend glas op de markt is, kan het in sommige gevallen zo zijn dat het vernieuwen van het glas toch wel goedkoper is. Doordat er zoveel verschillende factoren meespelen, is het belangrijk het totaalplaatje goed te bestuderen en je niet op één onderdeel te focussen. Goede voorlichting is dus erg belangrijk!