Deuren

Deuren zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er deuren met kozijn verkrijgbaar en deuren zonder kozijn. Waarom zou je specifiek voor een deur met of zonder kozijn kiezen?

De voor- en nadelen van een deur met kozijn

We weten allemaal wel enkele voordelen van een deur met een kozijn op te noemen. Zo is er allereerst de hogere lichtinval in de ruimte waar de deur in uitkomt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld tijdens het klaarmaken voor vertrek nog even kijken wat voor weer het is en zo alsnog beslissen of je een dikke jas aan doet of toch maar een iets minder dikke jas. Ook kun je zo eenvoudig controleren of je een paraplu mee zult nemen of dat het weer het wel toelaat om zonder paraplu te vertrekken.

Er zijn echter ook nadelen voor een deur met een kozijn, waarbij het grootste nadeel de hoge prijs is. Een deur met enkel een kozijn zou misschien goedkoper moeten zijn omdat er minder materiaal nodig is, maar dat is niet het geval. Het inbouwen van een mooi kozijn is veel werk waardoor de kosten vaak hoger zijn dan bij een deur zonder kozijn. Bovendien heb je dan slechts een kozijn; er moet uiteraard ook nog glas in het kozijn worden bevestigd waardoor de kosten nog hoger worden.

De voordelen wegen echter al snel op tegen de nadelen van een hogere prijs. Extra lichtinval is goed voor de gezondheid en heeft de woning een prettige sfeer. Je kunt de kosten van een deur met een kozijn iets proberen te drukken door meerdere offertes op te vragen. Op deze manier kun je vaak de prijs van de offerte iets drukken doordat de opdrachtnemer in de gaten heeft dat hij een scherpe offerte op moet stellen om enigszins kans te maken op jouw opdracht.