Voorbeelden

Hieronder vind je meerdere voorbeelden van diverse soorten kozijnen zodat je een goed beeld zult krijgen van de mogelijkheden die je hebt wat betreft nieuwe kozijnen voor je woning of kantoorpand.

Houten kozijnen

Houten kozijnen worden nog steeds door bepaalde groepen particulieren gekozen. Ook kiezen winkeliers vaak voor vervangende houten kozijnen. Hout heeft meerdere voordelen, maar ook enkele significante nadelen waardoor de grootste groep toch voor kunststof kozijnen kiest.

Houten kozijnen worden vaak gekozen voor de mooie karakter die het een bouwwerk kan geven.
Tegenwoordig kun je houten kozijnen ook op maat laten maken en kiezen voor moderne opties zoals isolatieglas en verstevigingen tegen inbraak.

 

Moderne varianten
Tegenwoordig zijn fabrikanten van houten kozijnen zo ver gevorderd dat ze de producten zo kunnen opleveren dat je van alle opties en aanpassingen gebruik kunt maken. Daarom zijn houten kozijnen nog steeds van deze tijd. Let er echter wel op dat bepaalde aanpassingen de houten kozijnen erg duur kunnen maken.

De profielen voor houten kozijnen kunnen tegenwoordig zo dik als maar kan gemaakt worden zodat zelfs driedubbel isolatieglas (triple glas) in het frame past.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kunnen tegenwoordig op zo een manier gemaakt worden dat ze ook goed bij het uiterlijk van oudere woningen passen. Vaak hoor je dat mensen kunststof kozijnen en met name de witte variant erg lelijk vinden. Vandaag de dag is er meer mogelijk dan wat de meeste mensen denken. Een voorbeeld met zwarte kunststof kozijnen:

Een voorbeeld uit Amsterdam: een woning met geschiedenis waar de kozijnen van kunststof goed bij staan.
Nog een voorbeeld van een oud gebouw met kunststof kozijnen. Niks mis mee toch?

 

De mogelijkheden
Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig erg populair. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder dat ze exact op maat gemaakt kunnen worden. Dit betekent dus dat voor elk type woning of kantoorpand de juiste afmeting kozijn gemaakt kan worden. Zo worden naden en kieren voorkomen en heb je in de binnenruimtes geen last van tocht. Daarnaast hebben de nieuwe kozijnen van kunststof ook een prima isolerende werking.

Kunststof kozijn profiel met dubbel glas.
De standaard afmeting kozijnen van kunststof zijn een stuk goedkoper dan kozijnen die je op maat laat maken.

 

Vaste, val- en draaikiepramen
Er zijn vele soorten kozijnen. Als je kiest voor kunststof kozijnen heb je ook de mogelijkheid om de indeling te bepalen. Zo kun je kiezen voor een 2-vaks raam, 3-vaks raam of het aantal vakken naar keuze. Daarbinnen is het weer mogelijk om te kiezen voor een vaste raam (deze kan niet open), een val raam (kan alleen ‘vallen’, maar niet draaien) of een draaikiepraam (deze kan zowel ‘vallen’ als naar binnen toe open draaien). Een voorbeeld:

Er zijn vaste raam, draaikiep raam en valraam kunststof kozijnen. Hier een voorbeeld van een 3-vaks frame met 2 draaikiepramen.

Schoonmaken
Kunststof kozijnen zijn ook erg makkelijk schoon te maken. Met wat warm water en een sopje kun je al heel ver komen. Mocht je last hebben van hardnekkig algengroei of vuil op de kozijnen dan doet een (chemische) reiniging met een hogedrukspuit ook wonderen.

Een voor en na voorbeeld.
Je hoeft niet bang te zijn dat je schade toebrengt aan je kozijnen van kunststof. Bij kozijnen van hout is dat wel een ander verhaal.

 

Hoe vergelijk je kozijnen?

Hoe kun je eigenlijk het beste kozijnen vergelijken? Gezien er in Nederland meer dan 1000 kozijn leveranciers zijn is het altijd verstandig om rustig je tijd te nemen voordat je een daadwerkelijk beslissing maakt. Je kunt het beste eerst het aanbod van diverse bedrijven bij jouw in de buurt vergelijken. Daardoor krijg je een goed beeld van de markt en kun je kiezen voor de beste deal. En betaal je dus niet te veel voor jouw nieuwe kozijnen van kunststof, staal, aluminium of hout. Bekijk pagina kozijnen vergelijken en offertes vergelijken.

Kosten voor jouw project weten?

Vergelijk aanbieders van ramen in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.