Voorbeelden

Hieronder vind je meerdere voorbeelden van diverse soorten ramen zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden die je hebt wat betreft nieuwe ramen voor je woning of kantoorpand.

1) Houten ramen

Houten ramen worden nog steeds door een specifieke groep particulieren gekozen, ook winkeliers kiezen vaak voor vervangende houten ramen. Hout heeft meerdere voordelen, maar ook enkele significante nadelen waardoor de grootste groep huiseigenaren toch voor PVC ramen kiest.

Voorbeeld woning houten ramen

Houten ramen worden vaak gekozen voor de mooie karakter die het een bouwwerk kan geven. En kun je houten ramen ook op maat laten maken en kiezen voor moderne opties zoals isolatieglas en verstevigingen tegen inbraak.

Moderne varianten
Tegenwoordig zijn fabrikanten van houten ramen zo ver gevorderd dat ze de producten zo kunnen opleveren dat je van alle opties en aanpassingen gebruik kunt maken. Daarom zijn houten ramen nog steeds van deze tijd. Let er echter wel op dat bepaalde aanpassingen ze erg duur kunnen maken.

Voorbeeld doorsnee houten raam triple glas

De profielen voor houten ramen kunnen tegenwoordig zo dik als maar kan gemaakt worden zodat zelfs driedubbel isolatieglas (triple glas) in het frame past.

2) Kunststof ramen

Kunststof ramen kunnen tegenwoordig op zo een manier gemaakt worden dat ze ook goed bij het uiterlijk van oudere woningen passen. Vaak hoor je dat mensen PVC ramen en met name de witte variant erg lelijk vinden. Vandaag de dag is er meer mogelijk dan wat de meeste mensen denken. Een voorbeeld met zwarte PVC ramen:

Voorbeeld woning met gekleurde PVC ramen

Een voorbeeld uit Zoetermeer: een woning waar de ramen van PVC goed passen (in kleur).

Voorbeeld woning met PVC raam houtnerf

Nog een voorbeeld van een oud bouwwerk met PVC ramen. Niks mis mee toch? Want van een afstand is PVC niet van hout te onderscheiden dankzij de houtnerf structuur op het kozijn.

De mogelijkheden
Kunststof ramen zijn tegenwoordig erg populair. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder dat ze exact op maat gemaakt kunnen worden. Dit betekent dus dat voor elk type woning of kantoorpand de juiste afmeting raam gemaakt kan worden. Zo worden naden en kieren voorkomen en heb je in de binnenruimtes geen last van tocht. Daarnaast hebben de nieuwe ramen van PVC ook een prima isolerende werking.

Fabriek PVC raam wordt gemaakt

Kunststof raam profiel wordt vervaardigd en kan altijd wel op maat gemaakt worden.

Voorbeeld raam nieuwbouwwoning

De standaard afmeting ramen van PVC zijn een stuk goedkoper dan ramen die je op maat laat maken echter. In de praktijk zien de ramen er dan zoals hierboven uit.

Vaste, val- en draaikiepramen
Er zijn vele soorten ramen. Als je kiest voor PVC ramen heb je ook de mogelijkheid om de indeling te bepalen. Zo kun je kiezen voor een 2-vaks raam, 3-vaks raam of het aantal vakken naar keuze. Daarbinnen is het weer mogelijk om te kiezen voor een vaste raam (deze kan niet open), een val raam (kan alleen 'vallen', maar niet draaien) of een draaikiepraam (deze kan zowel 'vallen' als naar binnen toe open draaien). Een voorbeeld van de montage van een draaikiep raam welke naar binnen opent (kan ook vallen/kiepen naar binnen):

Draaikiep raam wordt geinstalleerd

Schoonmaken
Kunststof ramen zijn ook erg makkelijk schoon te maken. Met wat warm water en een sopje kun je al heel ver komen. Mocht je last hebben van hardnekkig algengroei of vuil op de ramen dan doet een (chemische) reiniging met een hogedrukspuit ook wonderen.

Hoe vergelijk je ramen?

Hoe kun je eigenlijk het beste ramen vergelijken? Gezien er in Vlaanderen meer dan 1000 raam leveranciers zijn is het altijd verstandig om rustig je tijd te nemen voordat je een daadwerkelijk beslissing maakt. Je kunt het beste eerst het aanbod van diverse bedrijven bij jouw in de buurt vergelijken. Daardoor krijg je een goed beeld van de markt en kun je kiezen voor de beste deal. En betaal je dus niet te veel voor jouw nieuwe ramen van PVC, staal, aluminium of hout. Bekijk pagina ramen vergelijken en offertes vergelijken.

Prijzen voor jouw situatie opvragen?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend