PVC ramen prijzen

Het is altijd lastig om een exacte prijs te geven voor PVC ramen. Dat is ook wel logisch, want het ene raam is het andere raam niet. Er zijn ramen die heel simpel zijn en er zijn ramen die enorm netjes zijn afgewerkt, een perfecte isolatie bieden, een draaikiepraam hebben met een ongekend ingenieus systeem. En dan is er natuurlijk nog het glas wat in het raam gemonteerd moet worden. Je kunt kiezen voor enkel glas - wat voor bijvoorbeeld een schuurtje lang zo gek nog niet is - maar ook voor het meest gekozen HR++ glas, of zelfs voor HR+++ tripleglas.

Tenslotte hangt de prijs nog weer af van de bereikbaarheid van de ramen. Het vervangen van een buitenraam van een appartement op 20 meter hoogte is wat duurder dan het vervangen van een raam op de begane grond. De prijzen van PVC ramen worden bepaald door de kwaliteit en de extra opties die je erbij besteld. De productiekosten zijn relatief laag omdat PVC gemakkelijk te bewerken is, toch zijn PVC ramen duur omdat de techniek vrij nieuw is en een goede kwaliteit PVC (het materiaal waar ze van gemaakt worden) ook aan dure kant is.

Voorbeeld PVC ramen

Wat kost een PVC kozijn?

Om toch een gemiddelde prijs te geven kun je uitgaan van circa €750 euro per vierkante meter. Dat is dan inclusief alle kosten die er eventueel bij kunnen komen, dus inclusief BTW, gemonteerd HR++ glas en kosten voor de specialist (montagekosten, uurloon, voorrijkosten, enzovoorts).

Om de diverse typen ramen goed te kunnen vergelijken, zullen we de kosten hieronder wat meer toelichten en dan voornamelijk de verschillende typen ramen uiteenzetten. Om de prijzen overzichtelijk te houden, zullen we de kosten voor de montage buiten de vergelijking houden. Die kosten verschillen immers erg per bedrijf.

Welke soorten PVC ramen zijn er?

De meest voorkomende ramen zijn vaste ramen. Dit zijn ramen die niet geopend kunnen worden, waar dus geen draaikiepconstructie in zit. Deze ramen worden over het algemeen gebruikt in combinatie met ramen die wel geopend kunnen worden, zoals draaikiepramen, draairamen of valramen in combinatie met 2-vaks of 3-vaks ramen. Om te beginnen met de prijzen voor vaste ramen:

Afmetingen vast raam Kosten incl. BTW en HR++ glas
30 cm x 30 cm €40 tot €80 euro
50 cm x 50 cm €90 tot €120 euro
90 cm x 90 cm €150 tot €170 euro
175 cm x 175 cm €300 tot €380 euro

Hierboven vind je enkele standaardmaten, uiteraard kun je ook een raam op maat bestellen. Let er wel op dat dit gemiddelde prijzen zijn uit ons prijsonderzoek en de marktprijzen kunnen afwijken. Vervolgens hebben we nog de draaikiepramen en de bekende valramen. Die prijzen zijn hieronder samengevat.

Afmetingen draaikiep-/valramen Kosten incl. BTW en HR++ glas
Draaikiepraam 30 x 30 centimeter €45 tot €90 euro
Draaikiepraam 90 x 90 centimeter €215 tot €230 euro
Draaikiepraam 120 x 120 centimeter €335 tot €355 euro
Valraam 30 x 30 centimeter €90 tot €150 euro
Valraam 90 x 90 centimeter €190 tot €225 euro
Valraam 120 x 120 centimeter €300 tot €335 euro

Het beste is om de prijs per m2 aan te houden en zelf uit te rekenen hoeveel de kosten voor jouw opdracht zullen zijn.

Kunststof ramen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend

Kosten voor montage

Bovenstaande kosten bedragen de kosten voor de ramen inclusief glas, en inclusief BTW. De ramen moeten echter ook nog worden gemonteerd. Omdat dit een vrij lastige klus is - de ramen moeten uiteraard goed stevig gemonteerd worden wil je geen lekkages na enkele jaren - is het ook nog vrij arbeidsintensief. Vaak worden de kosten voor het raam bijna verdubbeld als je de prijs inclusief montagekosten wilt uitrekenen. Uiteraard is dit slechts een indicatie en zullen de werkelijke kosten altijd anders zijn dan wat we vooraf als indicatie kunnen aangeven. Zo komt er vaak ook nog iets van voorrijkosten en kosten voor de materialen bij.

Een grove totaalprijs waar echt alles in zit, is zo een €750 euro per vierkante meter kozijn. Als je dit bedrag doet maal het raamoppervlak dat je nodig denkt te hebben, kom je op een redelijke schatting uit van wat de werkelijke kosten van het project zullen worden.

Productie witte PVC ramen

Extra opties

Er zijn zoals altijd extra opties te kiezen op ramen. Je moet hierbij denken aan een houtnerf op het PVC, dan heb je wel PVC ramen, maar toch de uitstraling van hout. Deze optie is erg populair in Vlaanderen. Ook kun je een ventilatierooster in het raam laten plaatsen, dit zorgt voor frisse lucht in de woning zonder dat het noodzakelijk is om het raam open te zetten. Een andere veel geziene optie is de manier van openen. Er is de keuze tussen kantelramen, scharnierramen of een combinatie van beide (dus bovengenoemde valramen en draaikiepramen). Ook hier geldt hetzelfde, hoe luxer, hoe duurder het wordt.

Opties Hoogte x breedte Prijs
Deur 195 cm x 70 cm €790 euro
Schuifpui 200 cm x 100 cm €1000 euro
Ventilatierooster 60 cm x 15 cm €55 euro
Hor 60 cm x 60 cm €75 euro

Laat je adviseren door een kozijnspecialist over de mogelijkheden.

De investering terugverdienen

Je kunt de investering voor PVC ramen al redelijk rap terugverdienen. Zeker wanneer je op dit moment een slecht geïsoleerde woning hebt en bijvoorbeeld nog over enkel glas beschikt, dan zul je de investering voor HR++ glas met goed isolerende PVC ramen al redelijk snel terugverdienen. Hoeveel je bespaart hangt uiteraard af van de huidige omstandigheden en de nieuwe ramen die je uitzoekt, maar de besparing kan in ieder geval in de tientallen of zelfs honderden euro’s op jaarbasis lopen. Het loont dus zeker de moeite om ouderwetse ramen met enkel glas snel te vervangen door kwalitatief goede en goed isolerende aluminium ramen met HR++ glas! En soms kun je zelfs ook een premie van de overheid of jouw gemeente krijgen.

De exacte prijzen weten?

Door meerdere offertes op te vragen bij diverse bedrijven uit jouw regio, kun je gemakkelijk op de totaalprijs besparen. Vaak ligt de laagste offerte tot wel 20% onder het bedrag in de hoogste offerte! Als je slechts één offerte opvraagt en dus net die duurste offerte krijgt, ben je dus veel duurder uit dan nodig is. Door meerdere offertes op te vragen kun je dit voorkomen en kun je een scherpe prijs voor de klus bedingen. Via ons systeem kun je gemakkelijk meerdere offertes opvragen bij verschillende kozijninstallateurs.

Kunststof ramen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend