Ramen prijzen vergelijken

Ramen prijzen vergelijken van verschillende aanbieders (vrijblijvende offertes opvragen) is een goede manier om goedkope ramen te vinden zodat je niet te veel betaalt voor je investering. Dat is gelijk ook het ideale aan vrijblijvende offertes, je zit nergens aan vast en kunt dus zonder verplichtingen gemakkelijk zien waar de raam prijzen het laagst zijn.

Er zijn wel een aantal zaken die je in ogenschouw moet nemen voordat je op een goede manier de prijzen vergelijken kunt. Dit zijn zaken die vooral over kwaliteit en service gaan.

Prijzen vergelijken kan enkel bij duidelijke offertes

Als je ramen prijzen op een goede manier wilt kunnen vergelijken is het van belang dat je bij verschillende ramenzetters offertes krijgt met vergelijkbare producten. Geef precies aan welke type raam je wilt, het soort glas dat erin moet, de opties die het raam moet bezitten en natuurlijk de maten. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je een draaikiepraam wilt met een isolatiewaarde van 1,1 met HR++ glas. En dan bijvoorbeeld 4 ramen van 60 cm x 60 cm en 3 ramen 120 cm x 80 cm.

Geef ook aan of de oude ramen verwijderd moeten worden of dat je dat zelf gaat doen. Ook is het belangrijk voor de kozijnzetters om te weten wat voor type muren het pand heeft, dan weten zij welke bevestigingsmethode er toegepast moet worden. Met andere woorden, wees zo uitgebreid mogelijk bij je offerteaanvraag. En vraag bovendien of de kosten binnen de offerte gespecificeerd kunnen worden, dat is weer makkelijker vergelijken wanneer je de verschillende offertes binnen hebt. Vraag of ze de kosten voor het product, de montagekosten, voorrijkosten en meer kunnen opsplitsen.

Wordt er echt precies hetzelfde geboden?

Bekijk in de gespecificeerde offertes of de verschillende ramenzetters precies hetzelfde aanbieden. Dan pas is het eerlijk om de prijzen te vergelijken. Mocht je vragen hebben bij een bepaalde offerte, of je hebt extra duidelijkheid nodig dan kun je natuurlijk altijd bellen met de vraag welk type glas zij nou precies hebben meegenomen in de prijs en of dat bijvoorbeeld de ventilatie roosters wel precies gelijk zijn bij de verschillende aanbieders.

Ook is het verstandig navraag te doen naar de garantie die bij het geleverde product zit. De garantie is erg belangrijk, dit betekent namelijk niet alleen dat je garantie op het product en de montage hebt, maar ook dat de ramenzetters het product goed willen afleveren en plaatsen. De specialist zit er natuurlijk ook niet op te wachten om na een paar maanden terug te moeten komen omdat er problemen zijn. Daarnaast zijn er nogal wat beunhazen te vinden in de wereld van de ramen in Vlaanderen. Die bedrijven zou je eigenlijk direct al moeten overslaan. Voor de correcte plaatsing van ramen moet je in zee gaan met een professioneel bedrijf, die hoeft echter niet altijd een erkenning of een bepaald keurmerk te hebben.

Ga niet enkel op de ramen prijzen af

Nadat je alles duidelijk hebt, kun je goed de ramen prijzen gaan vergelijken. Wel moet je er op letten dat je niet enkel op de prijs moet gaan. Een goed gevoel bij een bedrijf, het liefst onderbouwd op ervaringen van andere mensen is minstens zo belangrijk. Natuurlijk is een goede deal aantrekkelijk en daar moet je ook zeker op letten, laat dit alleen niet ten kosten gaan van de kwaliteit.

Op Raam-Info.be kun je een offerte aanvraag invullen die terecht komt bij meerdere experts in jouw regio. Het fijne hiervan is dat ze allemaal precies dezelfde aanvraag krijgen en het je veel minder tijd kost dan diverse sites af te gaan en meerdere formulieren in te vullen. Vul het offerteformulier in om goed de prijzen te kunnen vergelijken.

Prijzen nu vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend