Hardhout ramen prijzen

Ramen van tropisch hardhout hebben een prachtige, tijdloze uitstraling. Het materiaal is duurzaam, sterk en goed bestand tegen weersinvloeden, waardoor de ramen minder vaak hoeven te worden onderhouden dan ramen van zachte houtsoorten. Ook hebben ze een lange levensduur, vaak 25 jaar of meer.

Uiteraard zijn er wel verschillen in kwaliteit – ieder soort hardhout heeft unieke eigenschappen. Hierdoor kunnen de prijzen van de hardhouten ramen sterk uiteenlopen. Maar wat zeggen de prijzen van hardhout ramen nu precies over de kwaliteit? Wat is binnen jouw budget de beste keuze en wat krijg je daarvoor terug? Raam-Info.be legt het graag aan je uit.

Nieuwbouw raam van hout

Hoe zijn de prijzen van hardhout ramen opgebouwd?

Tropisch hardhout is een natuurlijk materiaal. Er zijn veel verschillende soorten, ieder met een eigen specifieke hardheid en levensduur. In de regel geldt: hoe harder het hout, des te duurzamer het is. De prijzen van hardhouten ramen zijn dan ook afhankelijk van de duurzaamheidsklasse. Klasse 1 is hierbij de duurzaamste, terwijl klasse 5 het minst duurzaam is. Het onderstaande overzicht geeft een indicatie van de prijzen van hardhouten ramen en de meest gebruikte houtsoort in elke klasse.

- Klasse 1: Afzelia

Voor ramen in de hoogste duurzaamheidsklasse wordt meestal Afzelia gebruikt, een robuuste tropische soort met een lange levensduur. De prijzen van deze hardhouten ramen liggen rond de €140 per raam (dus 1 m2).

- Klasse 2: Merbau (hoogwaardig)

Merbau is een sterke tropische houtsoort met een uitstekende weersbestendigheid. De prijzen van hardhouten ramen in klasse 2 liggen meestal rond de €110 per kozijn.

- Klasse 3: Merbau

Ook in klasse 3 wordt vaak gewerkt met Merbau, zij het van een iets lagere kwaliteit dan het hoogwaardige merbauhout uit klasse 2. Hierdoor liggen de prijzen van dit type hardhouten ramen iets lager – rond de €100 per kozijn.

- Klasse 4: Meranti

Meranti wordt op grote schaal gebruikt vanwege de goede balans tussen prijs en kwaliteit. Voor Meranti hardhout ramen liggen de prijzen rond de €90 per kozijn.

- Klasse 5: Grenen en vuren (binnenramen)

Ramen in klasse 5 worden niet uit hardhout gemaakt en zijn daarom minder/niet geschikt voor gebruik buitenshuis, vooral vanwege de hogere onderhoudskosten en kortere levensduur. Klasse 5 ramen zijn dus enkel geschikt voor binnen.

Direct de beste prijzen voor jouw hardhout ramen vinden?

Zou je graag willen weten welke kozijnspecialist de beste hardhout ramen prijzen biedt? Raam-Info.be helpt je graag op weg. Dankzij onze speciale offertemodule kun je binnen één minuut meerdere offertes aanvragen bij verschillende aanbieders. Zo kun je eenvoudig de prijzen van diverse hardhout ramen vergelijken en een goede keuze maken.

Ramen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van experts in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.

Gratis en vrijblijvend